Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

204630 OKRA 'Hill Country Red' / 'Texas Hill Country Red'

(Engels: Okra, Lady's Finger)
(Abelmoschus esculentus, synoniem: Hibiscus esculentus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Okra is een veelzijdige en sierlijke, geel- of witbloeiende zomergroente met veel eetbare delen! Het belangrijkste en bekendste deel zijn de peulvormige vruchten. Deze zijn zeer jong geoogst het lekkerst en worden gebakken, gekookt (maakt sauzen en soepen dikker) of ingelegd in zuur. De heerlijk zachte textuur is zeer geliefd in de Mediterrane en Aziatische keuken. De zaden kunnen worden vermalen of gekookt en verwerkt in brood of Tofu en Tempeh. Geroosterd zaad is een van de beste koffievervangers! Het blad, de bloemknoppen en bloemen zijn eetbaar in roerbakschotels of soepen. Het blad kan ook goed worden gedroogd voor later gebruik in de soep. Tenslotte zijn de wortels ook eetbaar voor het bereiden van bijvoorbeeld een groentebouillon, na het trekken de wortels weer verwijderen, ze zijn taai. Heel populair in Midden-Amerika en Zuid-Amerika (Surinaamse keuken bijvoorbeeld)

Prachtig, historisch ras uit zuidelijk Texas. De vrij grote, dikke vruchten volgen na een mooie, lichtgele bloei en zijn groen met rode blos. Door de slavernij is de okra in Amerika terecht gekomen, de oorsprong ligt namelijk in Afrika. Wist je dat het blad ook eetbaar is? Jong door de sla en ouder in de wok... Het zaad van overrijpe vruchten zijn geroosterd een koffie-surrogaat.

Zaaimethode

Zaaien: binnen van maart-mei. Uitplanten in de kas, in potten buiten of op een beschutte plaats in de tuin. Afstand ± 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

204630  ± 50 zaden (3 g)   2,50 
bestel
204630.1  ± 1500 zaden (100 g)   25,00 
bestel