Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

204615 OKRA 'Emerald Green Velvet'

(Engels: Okra, Lady's Finger)
(Abelmoschus esculentus, synoniem: Hibiscus esculentus)

  images vergroot afbeelding
 

Okra is een veelzijdige en sierlijke, geel- of witbloeiende zomergroente met veel eetbare delen! Het belangrijkste en bekendste deel zijn de peulvormige vruchten. Deze zijn zeer jong geoogst het lekkerst en worden gebakken, gekookt (maakt sauzen en soepen dikker) of ingelegd in zuur. De heerlijk zachte textuur is zeer geliefd in de Mediterrane en Aziatische keuken. De zaden kunnen worden vermalen of gekookt en verwerkt in brood of Tofu en Tempeh. Geroosterd zaad is een van de beste koffievervangers! Het blad, de bloemknoppen en bloemen zijn eetbaar in roerbakschotels of soepen. Het blad kan ook goed worden gedroogd voor later gebruik in de soep. Tenslotte zijn de wortels ook eetbaar voor het bereiden van bijvoorbeeld een groentebouillon, na het trekken de wortels weer verwijderen, ze zijn taai. Heel populair in Midden-Amerika en Zuid-Amerika (Surinaamse keuken bijvoorbeeld)

Een geliefd ras in de VS, al bekend sinds 1950, vermaard vanwege de grote oogst en het lang mals blijven van de vruchten. De planten worden 1-1,5 m hoog en dragen na de fraaie, gele bloei een mooie oogst aan lichtgroene, vrij lange vruchten: 18-22 cm. Je oogst de vruchten in elk stadium, maar in te rijp stadium worden okravruchten taai.

Zaaimethode

Zaaien: binnen van maart-mei. Uitplanten in de kas, in potten buiten of op een beschutte plaats in de tuin. Afstand ± 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

204615  ± 40 zaden (3 g)   1,95 
bestel
204615.1  ± 1500 zaden (100 g)   15,00 
bestel