Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

204000 OKRA 'Better Five' F1 / 'Sonnenliebe' / 'South Sea' F1 / e.a.

(Engels: Okra, Lady's Finger)
(Abelmoschus esculentus, synoniem: Hibiscus esculentus)

  images vergroot afbeelding
 

Okra is een veelzijdige en sierlijke, geel- of witbloeiende zomergroente met veel eetbare delen! Het belangrijkste en bekendste deel zijn de peulvormige vruchten. Deze zijn zeer jong geoogst het lekkerst en worden gebakken, gekookt (maakt sauzen en soepen dikker) of ingelegd in zuur. De heerlijk zachte textuur is zeer geliefd in de Mediterrane en Aziatische keuken. De zaden kunnen worden vermalen of gekookt en verwerkt in brood of Tofu en Tempeh. Geroosterd zaad is een van de beste koffievervangers! Het blad, de bloemknoppen en bloemen zijn eetbaar in roerbakschotels of soepen. Het blad kan ook goed worden gedroogd voor later gebruik in de soep. Tenslotte zijn de wortels ook eetbaar voor het bereiden van bijvoorbeeld een groentebouillon, na het trekken de wortels weer verwijderen, ze zijn taai.

Vooral eetbaar zijn de groene, vrij korte, iets langwerpige vruchten. De sierlijke gele bloemen en het blad zijn overigens ook eetbaar. De plant is erg decoratief! Teel ze bij voorkeur in de kas, maar als ze in een grote pot staan mogen ze in de hoogzomer lekker naar buiten. Planten worden tot 1-1,5m hoog. Oogst de vruchten onrijp, het puntje moet met een knakje afbreken. Heel of gesneden kort koken. Op internet zijn talloze, exotische gerechten beschikbaar. Vergeten op tijd te oogsten? (Over)rijpe vruchten geven eetbare zaden.

Zaaimethode

Zaaien: binnen van maart-mei. Uitplanten in de kas, in potten buiten of op een beschutte plaats in de tuin. Afstand ± 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

204000  ± 25 zaden (2 g)   2,50   
204000.1  ± 1500 zaden (100 g)   45,00   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.