Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

203110 MONNIKSBAARD

ook wel genoemd: ITALIAANSE ZEEKRAAL OF AGRETTI (Engels: Opposite Leaved Saltwort, Barilla Plant)
(Salsola soda, synoniem: Liscari sativa)

  images vergroot afbeelding
 
Knapperig dikke, bijna succulente, grasachtige blaadjes vormen deze smakelijke groente, die in Italië populair is onder de naam Agretti of Barba di Frate (=monniksbaard). Als salade (of toevoeging in gemengde salade) valt de iets zoute touch op als echte smaakmaker! Ook gekookt een lekkernij: water koken, monniksbaard er in, kort koken tot het blad net verkleurt (en dus nog voldoende bite heeft). We horen voor deze kustgroente ook de naam "landwier", maar onterecht. Loogkruid (Salsola kali) zit erook dicht bij, maar is bitterder. Vroeger werd uit de as van deze plant soda gemaakt. De plant wordt ook toegepast om de bijzondere eigenschap van zout uit de grond op te kunnen nemen! Een beetje extra zout door het sproeiwater geeft dus meer smaak aan de plant! De teelt kan zowel in zoet- als zoutwater gebieden plaatsvinden. De kieming is traag, zie de uitgebreide zaaiaanwijzing. (Zie ook Japanse Zeekraal, nr. 372160)

Zaaimethode

Zaaien: Het gehele jaar. Het zaad kiemt onregel-matig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. Zaai eerst in een zaaibakje: 3 weken bij 20̊C. Vervolgens 3 weken in de koelkast. Dit proces herhalen tot voldoende plantjes zijn gekiemd. Als zaden in de periode oktober-maart kiemen dan na opkomst binnen houden, licht en koel zetten (minimum 10̊C).

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

203110  5 g   3,50 
bestel
203110.1  100 g    11,50   

 
draai afbeelding 90 graden tegen de klok invorigestart slideshowvolgendedraai afbeelding 90 graden met de klok mee
loading
sluiten
stop slideshowstart slideshow