Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier
195800 MALVABLAD 'Crispa'ook wel genoemd: DESSERTBLAD (Engels: Curled Chinese Mallow, Cluster Mallow)(Malva verticillata) |
|
De Chinezen gebruiken deze plant al eeuwen in allerlei gerechten. In de oudheid (er)kende Pythagorus deze plant in Griekenland als een zeer gezonde groente. Pluk het jonge blad in een lekkere en sierlijke salade: het ronde blad heeft een sierlijke, kroezende en dus extra knapperige bladrand. Koken (bv in soep), stoven, bakken en roosteren, alles is mogelijk met malvablad. Eet smakelijk! Tot mijn verrassing trof ik deze onbekende rauwkost al aan in onze zaadgids van 1941-1942, we zijn altijd al op zoek naar iets bijzonders! De naam “dessertblad” dateert uit de tijd dat koks (rond 1900) het groot uitgegroeide, met franjes afgezette blad gebruikten om kleine desserts op te serveren.
ZaaimethodeZaaien: mei-juli, afdekken met dun laagje grond. Optimale kiemtemperatuur 20̊ºC Dek het zaaisel af met (vlies)doek om uitdroging te voorkomen. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|