Dat lijnzaad als toevoeging in bv. salades of gemalen door de yoghurt zo enorm gezond is konden de Romeinen niet (ten volle) weten, toch deden zij het al! Feit is, dat dit vetrijke zaad op het menu van een goede maaltijd stond. Al was het alleen maar voor de stoelgang… Als kiemgroenten o.a. heerlijk in salades of (als laatste toevoeging) in roerbakgerechten. De blauwe bloemetjes zijn heel sierlijk, na de bloei wordt de plant ook voor de vezel (linnen) gebruikt. Voor teelt als vlas(vezel): 300-500 g per 100 m² (afhankelijk van de vruchtbaarheid van de grond)
ZaaimethodeZaaien: juni buiten op rijtjes of het hele jaar als kiemgroente (vraag uitgebreide handleiding). Als kiemgroenten: Spoel de zaden met lauw water af en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoel-beurten in de pot donker en warm wegzetten.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
Gelijke producten
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
693000 LIJNZAAD
|