Rode linzen geven een prachtig gekleurde soep! In ons land is het een peulgewas in opmars door de hoge voedingswaarde. Leuk om te telen, al is de oogst in onze zomers niet enorm. Je zaait historie, want al rond 9000 v. Chr. werden linzen in “Klein Azië” gegeten. De laatste 500 jaar is linzen in Europa deels verdrongen door erwten en is nu bezig met een come-back! Linzen laten zich gekookt heel gemakkelijk in allerlei gerechten verwerken, bekend is uiteraard de linzensoep. Als kiemgroente (spruitgroente) of microgroente (jong gegroeid met blaadjes) zijn linzen een rijke bron van eiwitten en heerlijk bij gerechten of door de salade.
ZaaimethodeZaaien: juni buiten op rijtjes of het hele jaar als kiemgroente: Spoel de zaden met lauw water af en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoelbeurten in de pot donker & warm zetten.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
Gelijke producten
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
693550 LINZEN, RODE
|