Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOOL
179000 GROENE SPRUITKOOL 'Crispus' F1

(Engels: Brussels Sprouts)
(Brassica oleracea oleracea var. Gemmifera)

  images vergroot afbeelding
 
Deze spruitkool is Knolvoetresistent! Het is een relatief vroeg ras dat ook later kan worden gezaaid voor vroege winteroogst. De planten produceren een hoge opbrengst van ronde, gladde, zeer dichte spruiten die goed zijn verdeeld over de stengel. Ze zijn goed houdbaar en smaken aromatisch en iets zoet.
“Een positieve noot uit België. Ik heb verleden jaar bij jullie het zaadgoed van de Spruitkool Crispus aangekocht en dus zelf gezorgd voor spruitplanten. Tot dan had ik steeds geteelde planten aangekocht. Deze geteelde planten gaven steeds het zelfde slechte resultaat: rotting van binnenuit in de vrucht en vooral veel last van grijze luizen, kortom we hebben steeds te weinig zelf geteelde spruiten kunnen eten. Het resultaat van de huidige oogst echter : geen rotting, weinig of geen luizen en vooral heel lekker. Kortom, jullie hebben mij kwaliteit verkocht! Afz. T.G.”

Zaaimethode

Zaaien: vanaf maart-mei, uitplanten op een afstand van ± 50x70cm.

Recepten

Door een beetje vorst krijgen alle rassen spruitkool een mildere smaak doordat zetmeel in het kooltje wordt omgezet in suiker. De spruitjes kunnen ook worden ingevroren om een gelijksoortig effect te bereiken. Ze dienen dan voor invriezen eerst circa drie minuten in kokend water te worden geblancheerd. Op deze manier kan Moeder Natuur bij benadering worden gekopieerd om die (nog) mildere smaak te krijgen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Koolsoorten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

179000  20 zaden   3,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.