Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOOL
136120 AMSOI 'Purple Frills'

ook wel genoemd: MOSTERDSLA, BLADMOSTERD (Engels: Cabbage, Mustard)
(Brassica juncea ssp. Juncea)

  images vergroot afbeelding
 
Amsoi of Bladmosterd ‘Purple Frills’ heeft fijn ingesneden blaadjes met een mooie dieppaarse kleur en een pittige smaak. De blaadjes kunnen zowel in jong als volwassen stadium gegeten worden.
In de Himalaya regio wordt amsoi of bladmosterd al meer dan 5000 jaar geteeld en gegeten. Ook in vele andere landen vormt deze bladkool onderdeel van het dagelijkse maal en kan het net als spinazie en andere bladgroenten worden bereid.
Deze groenten is goed winterhard. Zaaien in de (na)zomer maakt dat je deze in de herfst en winter kunt eten. In de voorzomer gezaaid schieten de planten makkelijk door, maar geven dan mooie, eetbare gele bloemen.

Zaaimethode

Zaaien: mrt - juni op een warme plaats in (pers)potjes of trays voorzaaien (i.v.m. gevaar voor doorschieten) na de langste dag (juli-sept) in de vollegrond te zaaien en in oktober onder glas. Uitgegroeide planten hebben 25 x 25 cm ruimte nodig maar dichter zaaien voor oogst van jong blad kan ook.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Koolsoorten
Inloggen om als favoriet toe te voegen

136120  3 g   2,50 
bestel
136120.1  50 g   15,00 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl