Amsoi of Bladmosterd ‘Purple Frills’ heeft fijn ingesneden blaadjes met een mooie dieppaarse kleur en een pittige smaak. De blaadjes kunnen zowel in jong als volwassen stadium gegeten worden.
In de Himalaya regio wordt amsoi of bladmosterd al meer dan 5000 jaar geteeld en gegeten. Ook in vele andere landen vormt deze bladkool onderdeel van het dagelijkse maal en kan het net als spinazie en andere bladgroenten worden bereid.
Deze groenten is goed winterhard. Zaaien in de (na)zomer maakt dat je deze in de herfst en winter kunt eten. In de voorzomer gezaaid schieten de planten makkelijk door, maar geven dan mooie, eetbare gele bloemen.
ZaaimethodeZaaien: mrt - juni op een warme plaats in (pers)potjes of trays voorzaaien (i.v.m. gevaar voor doorschieten) na de langste dag (juli-sept) in de vollegrond te zaaien en in oktober onder glas. Uitgegroeide planten hebben 25 x 25 cm ruimte nodig maar dichter zaaien voor oogst van jong blad kan ook.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|