Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMERFAMILIE
(Engels: Cassabanana) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Dit zeldzame lid van de komkommer introduceren we zonder veel kennis over de teelt. Jullie hulp roep ik in om ermee te experimenteren, het resultaat zal een grote beloning voor je zijn! De klimplanten groeien snel en kunnen in de tropen wel 15 m lang worden. Hoe groot dat binnen ons klimaat zal zijn weten we (nog) niet. Mijn idee is om zowel buiten als in een kas te experimenteren, zaai de planten heel vroeg in het voorjaar en laat de eerste teelt in huis plaatsvinden tot het warm genoeg is. Op een zeker moment zal de plant wit of geel gaan bloeien, vooral veel mannelijke bloemen en hopelijk ook snel vrouwelijke bloemen. Die laatste zijn herkenbaar aan het vruchtbeginsel direct achter de bloem. De langwerpige vruchten die daarna volgen zijn onrijp als courgettes te eten, maar ik zou ze eerst eens helemaal rijp laten worden. Per plant is de verrassing welke kleur de glanzende vruchten gaan worden: donkergeel, oranjerood, kastanjebruin, violet, donkerpaars of (bijna) zwart. Snij de vrucht open, lepel de zaden met omringende pulp eruit en geniet van het heerlijk zoete, gele vruchtvlees! Smaakbelevingen zoals een mix tussen meloen, komkommer, banaan en sinaasappel. ‘’ Het kan zijn dat de vruchtzetting laat in het jaar begint, als de dagen korter worden. Ook kan het zijn, dat de planten pas het volgende jaar gaan vruchtzetten. Ik weet niet hoeveel kou de plant kan hebben, maar voor de zekerheid: snoei de plant geheel terug, bouw een tentje van stokken rondom de plant en wikkel er (voordat de vorst komt) noppenfolie en/of acryldoek omheen. We zijn benieuwd naar jullie bevindingen!
ZaaimethodeZaaien: binnen vanaf eind december - eind mei. Ontkieming in een zaaibakje met cocopeat en zilverzand op een warme plek: 25-30̊C. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|



