Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

124200 KOMKOMMERFAMILIE Allerheiligenbes

(Engels: Uselwa-Lwenyoka or Wild Cucumber)
(Coccinia rehmannii)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Deze Zuid-Afrikaanse vruchtjes rijpen laat (tegen Allerheiligen, 1 november) en lijken sterk op de Kerstklimmer (124210). Aan de flink groeiende plant komen volop groen gestreepte vruchtjes, die naar rood rijpen. De bladeren zijn decoratief ingesneden en ondergronds vormt de plant een (eetbaar) wortelstelsel. In de kas kan de plant (met wat extra grondbedekking) overwinteren en groeit weer aan. De wortels worden eerst gekookt, vervolgens geschild en in een roerbakmix verder klaargemaakt. De vruchtjes worden in sommige streken rauw gegeten, andere groepen vinden ze giftig... Vooraf bakken is veiliger.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124200  10 zaden   2,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.