Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMER
124075 KERRIEKOMKOMMER 'Burpees Prolific' F1

ook wel genoemd: SAMBARKOMKOMMER, MOGEMKOMKOMMER, MADRASKOMKOMMER, (Engels: Curry Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Deze komkommer heeft grote populariteit in Zuid-Oost Aziƫ en is een echte kook-komkommer! Sambar is dagelijks voedsel in India en omstreken, je vindt heerlijke recepten van deze kerriesaus, die de Mogem of Madraskomkommer als basis heeft. De planten groeien gemakkelijk en zijn vrij ongevoelig voor ziekten. Je kan ze lang bewaren, ze verkleuren van groen naar groen-geel gestreept en uiteindelijk geel. Het vruchtvlees is wit.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124075  20 zaden   2,95 
bestel