Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

KOMKOMMER
124060 SIKKIMKOMKOMMER 'Keizer Alexander'

ook wel genoemd: KHIVAKOMKOMMER OF POONA KHEERA (Engels: Brown Netted Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Deze bijzondere vruchten zijn eigenlijk de streekkomkommers in de streek van Sikkim (Himalaya). Ze zijn vanaf 1840 in West-Europa te vinden. Vruchten zijn dik en langwerpig, 5-8 cm breed en 10-20 cm lang (afwijkers komen voor), wegen 100-700 gram en smaken perfect! De kleur (en daar gaat het om...) is chocoladebruin met prachtige lichtbruine craquelé-achtige nerfjes. Heel sierlijk in een oogstmand, blijft maanden goed! Bij slechte zomers (regen) is de oogst toch nog formidabel en blijft de plant vrijwel ziektevrij, de bewaarbaarheid (vol met water) neemt wel af. Bent u de smaak van een "echte" komkommer niet meer gewend? De lichtbittere smaak is met bijv. een yoghurthoudende dressing goed te "verdoezelen"… Let op: onrijp (het oogststadium dat we gewend zijn) is ook deze komkommer gewoon groen!
Voor het enten van komkommers gebruik je dit ras: 133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847525 Entclip 2,5 mm.

Zaaimethode

Zaaien: binnen vanaf eind maart - eind mei. De meeste rassen groeien goed buiten (zie de rasbeschrijving), in de kas is het succes en de oogst groter. Uitplanten: in de kas vanaf eind april, buiten vanaf eind mei. Niet alleen op de datum, maar vooral op het weer letten!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124060  10 zaden   2,95 
bestel
124060.1  1000 zaden   39,00