Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

124025 KOMKOMMER 'Delikatess'

(Engels: Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeeldingen
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Een historische Duitse variëteit, die de tand des tijds heeft doorstaan vanwege de zeer goede smaak en overvloedige opbrengst. De vruchten zijn middelgroen met kleine wratjes en worden lichter groen met witte strepen bij afrijping. Oogst ze op 10 cm lengte voor een lekker snackkomkommertje of om ze in te maken als augurkjes. Of laat ze lekker doorgroeien (ze worden ongeveer 30 cm lang) voor een komkommer, die de ouderwetse stevige smaak heeft van vervlogen tijden... De teelt lukt heel goed (buiten) in de vollegrond, maar mag uiteraard ook in de kas.

Zaaimethode

De indeling “vollegronds- en kassoorten” is indicatief, voor buiten is een goede zomer en een sterk ras zoals deze nodig. In de kas groeien alle rassen. Zaaien: voor teelt onder glas vanaf maart (binnen), voor buitenteelt vanaf april (ook binnen), buiten uitplanten na half mei op 100 x 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124025  ± 100 zaden (3 g)   1,95   
124025.1  ± 10.000 zaden (300 g)   35,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.