Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

124000 KOMKOMMER 'Bumper Green' F1

(Engels: Cucumber)
(Cucumis sativus)

  images vergroot afbeelding
 

ALGEMENE INTRODUCTIE KOMKOMMERS:
Komkommers, die lange ranken krijgen mogen regelmatig gesnoeid worden. Bij buitenteelt is (afhankelijk van het ras) een redelijke zomer nodig en in de kas groeien alle rassen. Soms is het raadzaam de plant naar buiten te laten groeien, als vruchtzetting uitblijft! Komkommers worden meestal onrijp geoogst, behalve als de schil juist extra fraai wordt bij rijping. Onrijpe vruchten worden gesneden en rauw in salades verwerkt, rijpe vruchten kunnen zoals een meloen worden leeggelepeld. Veel kleine komkommerachtigen of (extreem) jong geoogste vruchten worden als augurkje (gezuurd) of als gezond snoepje (snack) bij een drankje of etentje gegeten. Let op de individuele beschrijving van onze soorten en rassen, enkele zijn alleen voor de sier en NIET eetbaar!

Een sterk ras voor de buitenteelt, matig rankend, in de kas als klimmer te telen. De groene, middenlange, vrij gladde vruchten zijn bittervrij en hebben een zoete, frisse smaak. Gemengd bloeiend, bittervrij en resistent tegen valse en echte meeldauw en diverse virussen. In extra jong stadium zijn de knapperige vruchtjes als augurk of snackkomkommer te oogsten: bij een afmeting van 18x2 cm wegen de vruchtjes 70 g. “Volwassen” vruchten zijn 25x6 cm en wegen 650 kg. Dit ras is iets kleiner en daardoor iets vroeger dan ‘Vantage’ F1 (124005)

In de kasteelt kunnen zich bodemziekten settelen, waardoor het enten van komkommers op een ziektebestendige onderstam de oplossing kan zijn. Voor het enten gebruik je dit ras: 133000 ‘Boule de Siam’. Als hulpmiddel bevelen we je deze entclips aan: 847525 Entclip 2,5 mm.

Zaaimethode

De indeling “vollegronds- en kassoorten” is indicatief, voor buiten is een goede zomer en een sterk ras zoals deze nodig. In de kas groeien alle rassen. Zaaien: voor teelt onder glas vanaf maart (binnen), voor buitenteelt vanaf april (ook binnen), buiten uitplanten na half mei op 100 x 50 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Komkommers (Sier en Eetbaar)
Inloggen om als favoriet toe te voegen

124000  10 zaden   2,95 
bestel
124000.1  1000 zaden   49,95 
bestel