Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

123210 KNOLKERVEL 'Altan' / 'Delta'

(Engels: Tuberous-rooted Chervil)
(Chaerophyllum bulbosum)

  images vergroot afbeeldingen
 
Wie kent nog de knolkervel? Sinds de 18e en 19e eeuw een vergeten groente. Korte dikke penwortels met een zachtzoete iets naar kastanjes neigende smaak. Ondanks de naam is er geen verwantschap met de gewone kervel, sterker nog: het blad is iets giftig. Heerlijk met een vleesstoofschotel of in de purée, in Frankrijk zijn deze knollen veel bekender. We bieden hier een verbeterd Frans ras aan, dat weliswaar duur is, maar een betere en meer gelijkmatige productie geeft dan de wilde variant.

Zaaimethode

Zaaien: zaden mengen met vochtig zilver- of metselzand in een bakje. Eerst 2-4 weken op een warm plekje dagelijks omroeren (zaad zwelt op), dan bakje (afgedekt) 4-6 weken in de koelkast (de kiemhormonen worden geactiveerd) af en toe omroeren. Vervolgens uitzaaien op rijtjes met 30 cm tussen de rij.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

123210  1 g   2,95 
bestel
123210.1  100 g    50,00 
bestel
123210.2  3x100 g    125,00   
123210.3  1 kg    350,00   


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”