120400 HERIK

ook wel genoemd: WILDE MOSTERD (Engels: Charlock Mustard, Wild Mustard, Are Mustard)
(Sinapis arvensis)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit zwartzadige familielid van de Mosterd komt veelvuldig in het wild voor in Nederland. Als je deze een keer zelf zaait, dan herken je deze beter in de natuur! De jonge blaadjes zijn heerlijk pittig door de sla en het oudere blad kan je roerbakken. De bloemetjes en bloemknoppen (als broccoli) zijn uiteraard ook eetbaar (rauw of na kort blancheren) en de oliehoudende zaden kan je persen tot mosterd. De bloemen worden graag bezocht door bijen en hommels!

Zaaimethode

Zaaien: van maart-oktober in (pers)potjes of trays of direct op de plaats in rijtjes. De meest probleemloze teelt is van eind juni-september. Zeer koudebestendig, je kan bijna de hele winter dooroogsten.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

120400  ± 300 zaden (1 g)   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”