Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

117920 GEMZEHOORN

ook wel genoemd: VOGELVRUCHT (Engels: Ram’s Horn, Devil’s Claw)
(Proboscidea louisianica)

  images vergroot afbeeldingen
 
Het leuke (en mooie!) trosje met witroze bloemetje met het iets driehoekige zachte blad wekt al nieuwsgierigheid. De jonge vruchten zijn eetbaar als okra: fijn snijden en in de soep als gezond bindmiddel, zeer jong bij de augurkjes als zuurtje; de rijpe vruchten bevatten eetbare zaden, die je rauw of gekookt kan eten en waar ook een fijne olie uit geperst wordt. Tenslotte kan een zwarte kleurstof gewonnen worden uit de zaadlijsten.
Als dit Mexicaanse kruipplantje zijn rijper wordende, grillige en gespleten vruchtjes laat zien, dan slaat de verbazing toe! Rank en krom als een gemzenhoorn en gedroogd nog griezeliger! De plant doet het ook in een flinke pot, geef ze een warm en vochtig plekje.

Zaaimethode

Zaaien: maart-mei, binnen op een warm plekje, voorbehandeling: beschadig of pel het buitenste zaadhuidje en dompel een nacht in water. Voor kamer, kas of beschut buiten. De plant klimt of kruipt met lange uitlopers.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
548900 Proboscidea lousianica Diverse Variëteiten

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

117920  10 zaden   3,95 
bestel
117920.1  100 zaden   25,00 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”