Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

082000 ELEAGNUSBES

ook wel genoemd: OLIJFWILG (Engels: Japanese Silverberry, Umbellata Oleaster, Autumn Olive, Autumn Elaeagnus, Spreading Oleaster)
(Eleagnus umbellata / angustifolia)

  images vergroot afbeelding
 
Deze Amerikaanse, zeer winterharde, bladverliezende en snelgroeiende struik wordt meestal 3-4 m hoog. Na de (heerlijk geurende!) witte bloei groeien goed smakende, zoetzure, knalrode bessen in volle kluwens, dicht tegen het hout van de takken. De bessen kunnen ongezoet van de plant gegeten worden en smaken ook lekker in bijvoorbeeld salades. Zolang het niet vriest kan je blijven oogsten van de plant, zodoende heb je meestal in december nog bessen, welke plant doet ze dat na! De rest is voor de vogels of voor de sier...
Het bijzondere aan de Eleagnusbes of Olijfwilg is, dat deze stikstof uit de lucht kan opslaan voor slechtere tijden, of als de grond erg arm is...! Geef ze een zonnige tot iets beschaduwde plaats, rijke grond is niet zo geschikt voor deze struiken, het zijn echt pionierplanten die (net als de duindoorn waar ze familie van zijn) zelfs zout en zeer hoge temperatuur goed verdraagt. De bloei draagt bij aan het behoud van de bijenstand: ze zijn er dol op! Plant minimaal 2 struiken voor een goede bestuiving en vruchtzetting.

Zaaimethode

Zaaien: Het hele jaar. Zaden eerst uit de gedroogde vrucht pellen, voorweken (24 uur) in ruim water. Zaai in een mengsel van cocopeat + zilverzand en laat ze op een warm plekje (20-25̊C) ontkiemen. Als na 6 weken nog geen kieming te zien is, dan het bakje insealen en voor 6 weken in de koelkast zetten, vervlogens weer warm zetten voor een 2e poging.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

082000  6 zaden   2,95 
bestel