076000 CRANBERRY

(Engels: Cranberry)
(Vaccinium macrocarpon, synoniem: Oxycoccus macrocarpus)

  images vergroot afbeeldingen
 
De bekende, gezonde, rode bessen, die na koken met veel suiker een heerlijke toevoeging bij yoghurt, ijs e.d. is! Na de oogst lang te bewaren. De plant vormt een wintergroen struikje met smalle blaadjes en kruipt over de grond. Geef ze veel zon, vochtige, liefst zure grond en niet te veel voeding.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond in zaaibakje, eerst 2-4 weken warmte geven (18-22̊ C), vervolgens een koudeperiode geven in bv de koelkast (+4̊ C) voor 4-6 weken, vervolgens weer rustig opwarmen tot kamertemperatuur, waarna kieming moet volgen. Zo nodig deze cyclus herhalen. Het zaad kiemt onregelmatig gedurende een langere kiemperiode. Het zaaisel dus niet te snel wegdoen. In de vollegrond zaaien kan ook, dan gewoon de winter erover laten komen, kieming vindt in het voorjaar plaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

076000  ± 50 zaden (0,15 g)   1,95 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”