Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

CICHOREI
ook wel genoemd: KAPUCIJNERBAARD, PUNTERELLA OF ASPERGECICHOREI
(Engels: Chicory) |
![]() |
De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille! Zeer langwerpig dun blad, diep ingesneden met puntig uiteinde en witte bladnerf. Niet te verwarren met molsla, waar de plant wel op lijkt. Binnen- en buitenblad worden afzonderlijk geoogst wegens verschil in malsheid. Gestoofd gegeten lijkt de smaak op die van andijvie, maar wel pittiger. Rauw in salades komt de smaak goed tot zijn recht: de stengels hebben iets an venkel, het blad is peperig en enigszins bitter, vandaar dat een stevige dressing een “must” is...! De jonge scheuten zijn knisperig als bleekselderie en worden als asperges gegeten, de nootachtige smaak is onmiskenbaar. Dit is typisch een plant die onder de bleekpot kan!
ZaaimethodeZaaien: mei-juli op regels, uitdunnen op 25cm. Kan vanaf zeer jong worden geoogst. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|
