Levertijd en Voorraadbeleid
- Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
- Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

CICHOREI
ook wel genoemd: KAPUCIJNERBAARD
(Engels: Chicory) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille! ‘Selvatica da Campo’ betekent “Wild uit het Veld”. Dit geliefde ras heeft nog echt de wilde cichoreismaak, die zeer gewaardeerd wordt in de Italiaanse keuken! De gebleekte teelt wordt in Nederland het meest gewaardeerd, als molsla of als witlof dus. Als molsla snijd je de reeds gegroeide plant terug tot 10 cm boven de wortel en bedek je de plant met 25 cm aarde (molshoop). Bedekken met een zwarte emmer of bleekpot kan ook en is schoner... Als witlof worden de wortels buiten ingegraven of in een kelder bedekt met zand en stro. Het lange dunne diepingesneden blad is licht bitter en geeft een pittig aroma aan salades. Konijnen zijn dol op de (afval)wortels en het restblad.
ZaaimethodeZaaien: vanaf de 1e warme voorjaars-dagen in april tot begin juli. Zaai op rijen of in (pers)potjes of trays. Leveringsmaandenhet gehele jaar
|



