Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

CICHOREI
070110 WITTE GROENLOF 'Ball Winter White' / 'Bianco Brenta Precoce'/ 'Bianca Invernale di Cabarzere'/ 'Bianco di Chioggia'

ook wel genoemd: SUIKERBROOD OF GROENLOF PIKANTJES (Engels: Chicory Sugar Loaf)
(Cichorium intybus cv. group Foliosum)

  images vergroot afbeelding
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

Italië staat bekend om de vele Cichorei-soorten die er gecultiveerd zijn. Wij kennen hier deze lichtgroene versie van de Radicchio (Roodlof) nauwelijks, maar rond de Middellandse Zee wordt er in herfst en winter van gesmuld: ronde, malse kroppen (tot 800g!) met een beetje zoet en een beetje bitter, heerlijk in de sla, vergelijkbaar met ijssla, maar veel meer aroma! Onder een tunneltje (maar door de bestendigheid tegen flink wat kou ook buiten) heb je de hele winter oogst. Inwendig zijn de nerven spierwit.

Zaaimethode

Zaaien: juni-september buiten op rijtjes of eerst in potjes. Zaaien onder glas of onder een folietunnel kan met enig geluk de hele winter door. Oogst het jonge blad tot de volgroende kroppen, deze hebben wel een ruimte van 30x30cm nodig.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

070110  5 g   1,95 
bestel
070110.1  100 g   9,95 
bestel