Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

CICHOREI
070100 GROENLOF 'Grumolo Verde'

ook wel genoemd: SUIKERBROOD OF GROENLOF PIKANTJES (Engels: Chicory Sugar Loaf)
(Cichorium intybus cv. group Foliosum)

  images vergroot afbeeldingen
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

De gladde, donkergroene rozetjes hebben een pikant smaakje met het bekende bittertje van roodlof en witlof en de malsheid van andijvie.
Deze cichorei is zowel in Italië alsook in Frankrijk een veel gebruikte groente uit vervlogen tijden. Zoals veel vergeten groente, geniet dit ras een verdiende come-back!
De diepgroene, losse kropjes worden op rijtjes gezaaid, het liefst direct op de plaats van bestemming of in perspotjes. Oogsten kan al vanaf heel jong als spinazie, zelfs als microgroente. Voor de gebleekte teelt hebben de planten meer ruimte nodig zodat een goede wortel kan ontstaan. De wortels oogst je in etappes in de herfst en winter, het groene loof snij je eraf (heerlijk als stamppot) en de wortel zet je donker in een emmer of pot met wat tuinaarde. Het gebleekte losse blad kan lang worden geoogst en is heerlijk mals!

Zaaimethode

Zaaien: maart-augustus buiten op rijtjes. Voor de oogst van de wortels (om te bleken) zaai uiterlijk in mei-juni. Je kan beginnen met dicht bij elkaar zaaien en al oogstend dun je uit op 5 cm. Zie verder in de beschrijvende tekst. Zaaien onder glas of onder een folietunnel kan met enig geluk de hele winter door.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

070100  5 g   2,50 
bestel
070100.1  100 g   9,95 
bestel
070100.2  1 kg    39,50 
bestel