CICHOREI
070000 GROENLOF 'Pan di Zucchero' / 'Green and Blond'

ook wel genoemd: SUIKERBROOD OF SUIKERIJ (Engels: Chicory Sugar Loaf)
(Cichorium intybus cv. group Foliosum)

  images vergroot afbeelding
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

ECO GETEELDE ZADEN! Een heerlijke cichorei, die zoeter is dan de meeste andere soorten en in onze lage landen al heel lang bij hobbyisten een topper voor de late teelt is! De kroppen houden qua smaak het midden tussen andijvie en spitskool; de teelt is als winterandijvie. Bereiding: (kort) gestoofd of rauw in salades.

Zaaimethode

Zaaien:juni-augustus, op rijen of op een bedje. Al oogstend kunt u het gewas meer ruimte geven en vormen de overblijvers een rozetje.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

070000  3 g   2,50 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl