Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

053500 BOSBRAAM, GELE

ook wel genoemd: KRUIPBRAAM, VEENBRAAM (Engels: Cloudberry, Bakeapple, Knotberry, Knoutberry, Averin, Evron)
(Rubus chamaemorus)

  images vergroot afbeeldingen
 
De smaak is onvergetelijk: zoet, zuur, zacht en tintelend! De planten zijn kruipend, groeien vooral in vochtige, moerasachtige gebieden en zijn zeer winterhard, tot wel -40̊C. Rijpe vruchtjes zijn goudgeel en rijk aan vitamine C. We krijgen de zaden uit Zweden, Lillterrsjö. In Zweden is de braam een delicatesse en verwerken inwoners de bessen tot jam, drank en in kaas. Houd meerdere planten in stand, want er komen mannelijke en vrouwelijke planten voor.

Zaaimethode

Zaaien: jaarrond, eerst 24-48 uur voorweken, vervolgens tussen schuurpapier enkele minuten kwetsen en dan weer 24 uur weken. Zaai in een mengsel van cocopeat met zand en zet het zaaisel weg bij maximaal 4̊C, iets bevriezen is geen probleem. Na 3 maanden mag het zaaisel op kamertemperatuur, laat nooit uitdrogen. Kieming kan 12 maanden duren. Zaaien in een grote pot buiten kan ook, laat dan de winter zijn werk doen.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

053500  ± 25 zaden   2,50   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”