Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BONEN
041650 PRONKBONEN (STOK) 'Mountain Runner'

(Engels: Runner Bean)
(Phaseolus coccineus, synoniem: Phaseolus multiflorus)

  images vergroot afbeelding
 

Pronkbonen zijn zeer sterke bonen, gebruik de klimmende soorten als windkering voor de gewone snijbonen, jong geplukt zijn ze minstens zo smakelijk. Als de bonen te lang hangen kunnen de afzonderlijke bonen(zaden) worden gepeld. Deze zijn bekend onder de naam 'aardappelboontje'. Pronkbonen zijn ook tamelijk bestand tegen zilte wind.

Deze roodbloeiende pronkbonen zullen je verbazen! De peullengte kan met wat hulp oplopen tot wel 60 cm! Je kweekt deze kampioenkandidaat niet alleen voor een wedstrijd, maar ook omdat de smaak en opbrengst zeer goed is! Doe je wel mee aan een wedstrijd? Zorg dan dat de plant eerst flink kan groeien, mulch de grond en geef water als het droog weer is. Is de plant nog niet bovenaan de stokken maar gaat deze toch bloeien? Pluk die bloemen dan eerst weg. Is de plant groot genoeg, dan mag de bloei komen en de eerste peulvorming ontstaan. Laat aan 1 plant maximaal 5 peulen ontstaan, zodat alle kracht in die vruchtgroei gaat zitten. Zo kan je de kampioen van Nederland (of in elk geval van je omgeving) worden.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf april in potten (binnen laten ontkiemen) of mei-juni op de plaats van bestemming. Zaai 3 zaden aan de binnenkant van een stok, het betreft hier een klimmer.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Bonen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

041650  5 zaden   2,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.