Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BONEN
041380 PRONKBONEN (STOK) 'Black Coat'

(Engels: Runner Bean, Policeman's Boots)
(Phaseolus coccineus, synoniem: Phaseolus multiflorus)

  images vergroot afbeelding
 

Pronkbonen zijn zeer sterke bonen, gebruik de klimmende soorten als windkering voor de gewone snijbonen, jong geplukt zijn ze minstens zo smakelijk. Als de bonen te lang hangen kunnen de afzonderlijke bonen(zaden) worden gepeld. Deze zijn bekend onder de naam 'aardappelboontje'. Pronkbonen zijn ook tamelijk bestand tegen zilte wind.

Al in 1654 werd dit ras genoemd door de Duitse botanicus Michael Titus. Toen al een bestaand ras dus en inmiddels tamelijk zeldzaam. Het eerste dat opvalt zijn de pikzwarte zaden, die uit de rijpe peulen te oogsten zijn en in dat stadium een heerlijke en sierlijke droogboon vormen. De verse pronkbonen zijn ook niet te versmaden en groeien na bestuiving van de sierlijke, oranjerode bloemen. Oogst ze jong voor een malse en smakelijke snijboon.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf april in potten (binnen laten ontkiemen) of mei-juni op de plaats van bestemming. Zaai 3 zaden aan de binnenkant van een stok, het betreft hier een klimmer.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Bonen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

041380  10 zaden   1,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is. 


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”