Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

BONEN
040350 ZWARTOOGBOONTJES 'Italia Dell' Occhio' / 'Black Eyed Pea'

(Engels: Black Eyed Bean / Pea)
(Vigna unguiculata ssp. unguiculata)

  images vergroot afbeeldingen
 
Dit familielid van de kousenband moet zeer jong geplukt worden om ze met peul-en-al te kunnen eten. Beroemd en geliefd zijn vooral de droogboontjes, die uit de rijpe peulen te oogsten zijn, onrijp (dus groen) oogsten van de zaden kan uiteraard ook, is veel meer werk, maar de smaak is subliem. Ze hebben sowieso een heel eigen smaak en staan in kookboeken bekend als zwartoogboontjes. De bite is stevig en minder melig dan zijn broertje de droogboon, die van een ander geslacht afkomstig is. Van oorsprong is het eten van Black Eyed Peas een Italiaanse traditie die waarschijnlijk in Amerika is gekomen door de Italianen. Nu geeft het geluk in de VS om ze op 1 januari te eten...
Deze oogboontjes komen als een van de weinigen uit de zgn. Oude Wereld, de oorsprong ligt in Afrika en Azië, de oude Grieken en Romeinen aten ze al en in de Middeleeuwen werden ze op grote schaal geteeld.
Uiteraard zijn er weer veel berichten dat dit de gezondste boon is die er bestaat... o.a. door een hoog gehalte Vitamine A en B, goede vezels, Kalium en Proteïnen.

Zaaimethode

Groeit in de kas aan touwtjes of stokken. Zaaien op warme plaats in potten en daarna uitpoten, of direct ter plaatse in de kas zaaien na half mei. Zaai- of poot-afstand: rijen op 1m, in de rij 50 cm. Zorg voor 25-35 planten per 10 m².

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Bonen
Inloggen om als favoriet toe te voegen

040350  75 g   2,95 
bestel