Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

ANDIJVIE
010150 KRULANDIJVIE 'Goldheart' / 'Pancalieri' / 'Riccia a Cuor d'Oro' / 'Wallonne'

(Engels: Endive)
(Cichorium endivia)

  images vergroot afbeeldingen
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

ECO GETEELDE ZADEN! Donkergroene kroppen (bij andijvie ook wel "stoelen" genoemd), zeer fijn gekarteld en ingesneden, geel tot crèmewit van binnen. In de laatste weken van de groei kunnen de kroppen samengebonden worden met een raphiastrengetje om het hart extra te bleken. Hoe bleker, hoe zachter de smaak! Teel deze soort op verhoogde bedden, krulandijvie heeft een hekel aan te nat.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf maart- april in potjes binnen of vanaf eind april-half juli op rijtjes in de volle grond. Potjes uitplanten op 40 cm of opgekomen rijtjes uitdunnen. Na eind juni mogen ook op rijtjes gezaaide (jonge)plantjes worden uitgepoot met “kale” wortel, daarvóór is er kans op doorschieten.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

010150  ± 250 zaden (2 g)   2,95 
bestel


ECO-producten
“Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet.
Skal houdt in opdracht van de overheid toezicht op de naleving van deze regels. Ze doet dat door middel van inspectie, certificatie en sancties bij overtredingen. Zie voor meer informatie www.skal.nl