007000 ANDIJVIE 'Cornet de Bordeaux'

(Engels: Endive)
(Cichorium endivia)

  images vergroot afbeeldingen
 

De cichoreifamilie bevat andijvie, kapucijnerbaard en diverse soorten lof. Kenmerkend is het min of meer aanwezige “bittertje”, vroeger verfoeid en tegenwoordig hoog gewaardeerd. Laat eens een plant “doorschieten”: cichoreibloemen zijn meestal beeldschoon blauw van kleur en geuren naar vanille!

Nog nooit geëvenaard! Dit is een zeer fijne, oude, Franse andijvie-variëteit die een losser, golvend binnengebladerte produceert dat uitgroeit ineen typerende hoornvorm. De dikke, boterachtige gele bladeren zijn zeer sappig en lekker, ze hebben die speciale dikke crunch van Italiaanse andijvie, maar met een zoeter smaakje.
Ze zijn, net als alle cichorei-achtigen sterker dan slasoorten. Dit cut-and-come-again type voor de winter doet het goed in koude tunnel of frame. Goed voor een slamix wanneer deze jong wordt geoogst of in de roerbak of stamppot wanneer volwassen geoogst.

Zaaimethode

Zaaien: vanaf februari op een warme plaats in (pers)potjes of trays (20̊C) vanaf april-augustus ook mogelijk op rijtjes in de tuin. Uitplanten of uitdunnen op 30x30 cm.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

007000  ± 1750 zaden (3 g)   1,50 
bestel
007000.1  ± 60.000 zaden (100 g)   9,95 
bestel
007000.2  ± 600.000 zaden (1 kg)   39,50 
bestel