EXTRA PRODUCTIEVE SELECTIE!
Net als bij andere telgen van het geslacht Amaranthus kunnen de zachte blaadjes van vooral de jonge planten worden gegeten als spinazie. Als bloemtrossen afrijpen kan het zaad worden geoogst: heel gezond (bijvoorbeeld gepoft in de oven bij 130°C) in muesli. Ook gezond en voedzaam zijn de net ontkiemende zaden (spruitgroente). Het zaad kan ook in brood worden meegebakken of meekoken met rijst.
Kaarsrechte Amarant met slanke, volle, trossen in donkerrode kleur, de hoogte is 1-1,5 m. Naast eetbaar is de amarant ook heel sierlijk in de tuin en sterk als snijbloem! Het blad start groen en kleurt naar rood. Het zaad is glanzend pikzwart, de zaadoogst is enorm: gemiddeld 2 kg per 10 m²
ZaaimethodeZaaien: voorzaaien vanaf maart en in de vollegrond vanaf eind april. Geef de planten de ruimte (30x50cm) hij vertakt zich en geeft veel bloemtrossen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|