Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

004300 AMARANTBLAD EN -KOREN 'Lieve Lust'

ook wel genoemd: BAYAM, KLAROEN, BITEKUTEKU OF HING CHOI, HORENSO (IN JAPAN), GRAANAMARANT OF INKATARWE
(Amaranthus )

  images vergroot afbeeldingen
 
Onze Belgische kweker Lieven David (VELT) teelde voor ons dit rijke mengsel en zegt er zelf over: Mijn Amarantmengsel (eenjarige planten) hebben dikke stengels, grote bladeren (tinten tussen groen en rood) en prachtige rode tot crèmekleurige, rechtopgerichte bloeiwijzen. De zaden zijn beige, rood of zwart. Hoogte: 80 tot 150 cm, naargelang het ras en de bodemvruchtbaarheid. Eet het blad in slaatjes of gestoofd, en de rijpe zaden als graan.

Zaaimethode

Zaaien voor de bloemen: voorzaaien vanaf maart en in de vollegrond vanaf eind april. Geef de planten de ruimte (30x50cm) hij vertakt zich en geeft veel bloemtrossen. Zaaien voor het (jonge) blad: van maart-augustus in de kas of van mei-juni in de vollegrond. Rijafstand 25 cm, in de rij uitdunnen op 5 cm. Blad afsnijden 5 cm boven de grond, de plant kan dan doorgroeien.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen

004300  5000 zaden (2 g)   1,95 
bestel
004300.1  250.000 zaden (100 g)   15,00 
bestel


OKÉ-zaden
“Dit zaad is geteeld, geschoond en verpakt volgens verantwoorde, milieuvriendelijke productiemethoden. Wij kopen deze zaden internationaal bij kleine en grote kwekers, die zeer gepassioneerd en principieel kweken zonder gebruik van chemische middelen. Zij hebben niet altijd de status of de financiële middelen om zich te laten certificeren en vallen dus onder controle en/of vertrouwen van Vreeken's Zaden.”