Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

AARDBEIEN
001253 JAARROND AARDBEI 'Soraya' F1

(Engels: Strawberry)
(Fragaria x ananassa)

  images vergroot afbeeldingen
 

De F1 hybriden kunnen bij op tijd zaaien hetzelfde jaar dragen.

De zeer smaakvolle aardbeihybride 'Soraya' is een belangrijke uitbreiding van het assortiment voor de professionele- en hobbyteelt.
Dit doordragende ras gedijt zelfs goed onder duurzame LED belichting en produceert hierbij mooie, stevige en goed houdbare vruchten!
Vanuit het gezonde uitgangsmateriaal groeit de plant uit tot een sterk en vitaal gewas onder LED. Ook de vruchten die geproduceerd worden zijn mooi, stevig, uniform én bovenal: heel erg lekker! Het aardbei ras 'Soraya' heeft zich ook reeds in de zomerkasteelt bewezen, het ras is dus geschikt voor jaarrond teelt.
'Soraya' is een meisjesnaam van Perzische oorsprong. 'Soraya' verwijst naar het Zevengesternte en betekent ook wel 'juweel'. Aardbei 'Soraya' schittert dan ook als een juweel in ons assortiment.

Zaaimethode

Zaai is mogelijk vanaf begin januari tot aan eind maart voor vruchten hetzelfde jaar en van april-juli voor oogst het jaar erna; zaai bij temperatuur 22°C (20-25̊C). Zaaimedium: cocopeat met zilverzand, het bovenste laagje zeven met de keukenzeef om extra fijne grond te krijgen. Na het verspreiden van de fijne zaden, deze licht aandrukken en een zeer dun laagje voornoemde zaaigrond over het zaaisel zeven. Vochtig houden d.m.v. water nevelen, niet te nat en niet in de zon zetten. Als na 4 weken nog geen kieming te zien is, mag het zaaibakje 1 dag in de koelkast, vervolgens weer op 22̊C. Verspeen de zaailingen wanneer het eerste echte blad verschenen is (meestal na 4-6 weken). Hard de planten voldoende af voordat je ze in tuin of bakken plant. Regelmatige bemesting is noodzakelijk maar overbemesting is schadelijk!

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Groenten en Fruit > Rest Groenten A - Z
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Aardbeien Soraya Infosheet

001253  10 zaden   3,95   
001253.1  100 zaden   29,95   
001253.2  1000 zaden   200,00   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.