Het drukste seizoen ooit!

Ons bedrijf is nu echt net een zoemende bijenkorf! We beleven een verbazend druk jaar en ondanks de best mogelijke voorbereiding vliegt de voorraad sneller eruit dan erin. Daarbij komt een algemene grote toename van belangstelling voor zaaien en opkweken, waardoor mijn kwekers en leveranciers zich ook achter de oren krabben hoe ze alles rond moeten breien...

Eerlijk gezegd kunnen we jullie stroom (zeer gewaardeerde) orders nauwelijks bijbenen, maar we nemen de uitdaging wel aan om er het beste van te maken. Mijn dringende verzoek aan jullie: mail ons zo weinig mogelijk, de huidige mailstroom kunnen we toch niet behappen. Zodra het wat rustiger wordt maken we weer plannen om dit soort toestanden te voorkomen, we zijn zelfs nu al bezig met het aanleggen van dubbele voorraden. Met ons ingewikkelde sortiment wordt zeer snelle levering overigens nooit mogelijk.
Onze gezellige en spannende winkel wordt ook steeds meer bezocht, voor ons is dit ideaal, want jullie zoeken dan lekker alles zelf op!

Zoete Aardappels: koukleumen!

 Vanaf half mei kan je Zoete Aardappels planten, we bieden ze aan als planten, ze worden namelijk door stekken vermeerderd! Geef ze een warm en vruchtbaar plekje, het liefst op een verhoogd plantenbed. Tijdens de groei kan je voortdurend stekken of scheuten deels onder de grond leggen om te laten wortelen. Vóór de eerste nachtvorst oogsten!

We hebben rassen voor buiten en voor de kas, deze vind je hier

Er zijn ook prachtige siersoorten van de Zoete Aardappel, deze geven wel een eetbare knol maar zijn vooral interessant in bloembakken, je vindt ze hier

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Snijkool Of Bladkool 'Deep Colour & Taste'

Brassica oleracea
(Engels: Cabbage)
Op verzoek van een kweker maakten we dit mengsel van prachtig gekleurde kolen voor een gezonde winterschotel. Je kan ze in elk stadium oogsten: heel jong voor rauwe salades, en in elk volgend stadium om even kort te roerbakken of om er een kleurig hutspotje van te maken.

Klik hier voor meer informatie

167690  5000 zaden (25 g)   €  3,95 
bestel
167690.1  15.000 zaden (3x25 g)   €  9,95 
bestel

Walstro, Echt

Galium verum
(Engels: Lady's Bedstraw)
Dit is een heemplant, dus uitstekend voor verwildering. De basis wordt gevormd door fijne in kransen groeiende, eetbare blaadjes, gevolgd door gele, fijne bloemetjes in flinke trosjes. Deze verspreiden een heerlijk zoete geur! Hierom werden de gedroogde bloemen vroeger tussen de lakens gelegd om vlooien te verdrijven. De bloemen worden veel toegepast als veelzijdige verfplant in voedsel en kleding, maar ook om in kaas het stremsel van de wei te scheiden (coaguleren). Tenslotte kunnen de zaden ook

Klik hier voor meer informatie

834470.1  1 plant    €  2,95 
bestel