Het drukste seizoen ooit!

Ons bedrijf is nu echt net een zoemende bijenkorf! We beleven een verbazend druk jaar en ondanks de best mogelijke voorbereiding vliegt de voorraad sneller eruit dan erin. Daarbij komt een algemene grote toename van belangstelling voor zaaien en opkweken, waardoor mijn kwekers en leveranciers zich ook achter de oren krabben hoe ze alles rond moeten breien...

Eerlijk gezegd kunnen we jullie stroom (zeer gewaardeerde) orders nauwelijks bijbenen, maar we nemen de uitdaging wel aan om er het beste van te maken. Mijn dringende verzoek aan jullie: mail ons zo weinig mogelijk, de huidige mailstroom kunnen we toch niet behappen. Zodra het wat rustiger wordt maken we weer plannen om dit soort toestanden te voorkomen, we zijn zelfs nu al bezig met het aanleggen van dubbele voorraden. Met ons ingewikkelde sortiment wordt zeer snelle levering overigens nooit mogelijk.
Onze gezellige en spannende winkel wordt ook steeds meer bezocht, voor ons is dit ideaal, want jullie zoeken dan lekker alles zelf op!

Aardbeien voor 2020 plant je NÙ!

In augustus en september komen de Aardbeienplanten binnen voor een optimale oogst volgend jaar en nog enkele jaren erna... Ons hele sortiment vind je hier:

Bekijk en bestel beschikbare Aardbeiplanten

We hebben ook voordelige themapakketten:

Pakket met 40 moderne Aardbeiplanten

Pakket met 20 historische Aardbeiplanten

Pakket met 40 Aardbeiplanten Zwart, Wit, Klim & Reus

Wat kan je zaaien in de laatste 5 maanden van het jaar?

 We krijgen in het naseizoen vaak de vraag wat er nog gezaaid kan worden. Voor elke maand hebben we een overzicht gemaakt, het geeft een indicatie en is niet compleet hoor…

Klik hier voor augustus/september

Klik hier voor oktober

Klik hier voor november/december

Knoflook, je kan ze vanaf nu bestellen

 Vanaf eind augustus druppelt ons sortiment binnen van verschillende kwekers, half tot eind september zullen we compleet zijn.
De beste planttijd is vanaf november, dan gaan ze niet te groot de winter in.
Voor een uitgebreide teeltbeschrijving klik je hier

Klik hier voor het beschikbare sortiment van dit jaar

Maak je eigen zakje zaad!

 Ben je op zoek naar een origineel presentje voor een groep mensen? Bruiloft, afscheid, geboorte, verkiezingen? Vanaf 90 zakjes verzorgen we je zelf (of met onze hulp) ontworpen zakje zaad!

Klik hier voor meer informatie

Wil jij onze zaden verkopen?

 Heb je een Bezoektuin? Tuinwinkel of ambachtelijk Tuincentrum? Verkoopboerderij of Museumwinkel? Bij echte liefhebbers vinden onze zaden gretig aftrek, daar mag jij ook een graantje van meepikken!

Het begint met de aanschaf van onze duurzame display, waar je 25 soorten in kwijt kan.

Onze voorwaarden voor wederverkoop vind je hier

Uitgelicht

Peper 'Volcan de Tenegua'

Capsicum baccatum
(Engels: Hot Pepper)
Vernoemd naar de Tenegua vulkaan op Tenerife. Dit is middelhete peper met een klassiek uiterlijk. De vruchten hebben een gemiddeld formaat. De planten worden erg groot, 2 m is geen uitzondering. De planten vertakken makkelijk en geven een grote hoeveelheid vruchten. Door deze groei kan de plant slecht tegen wind, teelt op een beschutte plek of in de kas is dus aan te bevelen. Ook daar is een steuntje uiteraard geen overbodige luxe. Opvallend aan deze variëteit is de sterke, aangename geur van de

Klik hier voor meer informatie

209478  15 zaden   €  1,95 
bestel

Walstro, Echt

Galium verum
(Engels: Lady's Bedstraw)
Dit is een heemplant, dus uitstekend voor verwildering. De basis wordt gevormd door fijne in kransen groeiende, eetbare blaadjes, gevolgd door gele, fijne bloemetjes in flinke trosjes. Deze verspreiden een heerlijk zoete geur! Hierom werden de gedroogde bloemen vroeger tussen de lakens gelegd om vlooien te verdrijven. De bloemen worden veel toegepast als veelzijdige verfplant in voedsel en kleding, maar ook om in kaas het stremsel van de wei te scheiden (coaguleren). Tenslotte kunnen de zaden ook

Klik hier voor meer informatie

834470.1  1 plant    €  2,95 
bestel