Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

880158 PAKKET ZIEL & ZALIGHEID


  images vergroot afbeelding
 
Een van onze kwekers heeft enkele zeldzame soorten speciaal voor ons (en dus voor jou?) gekweekt en we noemen het pakket "Ziel en Zaligheid" (met een knipoog hoor)

Pakket Ziel & Zaligheid
1) 831240 Bodhiboom of Heilige Vijg
De Bodhiboom is inheems in India en Sri Lanka en is de belangrijkste boom in het Boeddhisme en in mindere mate binnen het Hindoeïsme. De opvallend gevormde bladeren hebben een "druppelspits", waarvan men aanneemt dat die zorgen voor de snelle afvoer van regenwater. De plant mag ‘s zomers buiten staan en is verder een boeiende kamerplant, die je niet snel aantreft in het normale kamerplantensortiment! Voor de sier worden de blaadjes ontdaan van het bladgroen en vervolgens gedroogd, wat een prachtig skelet oplevert! Uiteraard wordt aan zo'n heilige boom veel geneeskrachtige werking toegeschreven, op internet is daar informatie over.
2) 831760 Javathee of Nierthee
Een heel beroemd, vochtafdrijvend, dus niergenezend volksdrankje. Aangetoond is op zijn minst dat de thee versterkend en ziektevoorkomend is. Gebruik en dosering goed overleggen en uiteraard op eigen risico. De planten zijn bijzonder sierlijk met de kattensnor-achtige bloemtrossen in witte tot lichtlila kleur. Hoogte 70-90 cm. ‘s Zomers naar buiten, ‘s winters naar binnen.
3) 832610 Plant van God
Een zeer geliefde plant die onder meer in Thailand, de Filipijnen en Indonesië voorkomt. In Indonesië wordt de plant Daun Dewa genoemd, wat "Plant van God" betekent... dat belooft wat! De kruidachtige plant vormt dikke stengels met dikke, vochtrijke en knapperige bladeren. Uiteindelijk ontstaan de voor Gynura typerende oranje, pluisachtige bloemen; de plant laat zich gemakkelijk stekken. De smaak van het blad is fris en gaat richting boontjes. Ze worden zowel rauw als (kort) gekookt verwerkt. Uiteraard wordt aan de plant vele medicinale eigenschap toegedicht, al was het alleen maar door de uitbundige groei!
4) 831480 Eeuwiglevenkruid
Over dit bijzondere WINTERHARDE klimplantje uit de komkommerfamilie is heel veel te vertellen, je vindt de uitgebreide beschrijving hier (link naar 831480-eeuwiglevenkruid) Het is van oudsher een belangrijke plant in de traditionele Chinese geneeskunde. De plant wordt in de Chinese provincie Guizhou het "kruid der onsterfelijkheid" genoemd, omdat het hoge aantal honderdjarigen in de regio aan het dagelijks gebruik van theebereidingen met dit geneeskruid wordt toegeschreven. In Japan wordt de theesoort vanwege zijn enigszins zoete smaak "Amachazuru Sweet Tea" genoemd.
Thee kan op de gebruikelijke wijze gemaakt worden van verse of gedroogde bladeren. Verse geplukte bladeren van de plant zijn eetbaar en smaken naar zoethout.

Als je al deze beschrijvingen leest, dan klinken er vele beloftes, als ik het enigszins relatief mag samenvatten: het zijn alle 4 planten, die het waard zijn om te kweken en uit te proberen!
Pakket Ziel & Zaligheid heeft een waarde van € 52,00. We mogen deze aanbieden voor € 39,50. Een prachtig aanbod voor een mysterieuze, boeiende en fraaie collectie!

WE SPAREN DE ORDERS VOOR DIT PAKKET OP, TOTDAT WE EEN VRACHT VOL HEBBEN VERKOCHT. COMBINATIE MET ANDERE PRODUCTEN KAN DUS LEIDEN TOT ENIGE WACHTTIJD.

Leveringsmaanden

maart t/m april

Aanbiedingen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

880158.1  t.w.v. € 52,00    39,95 
bestel