Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

880114 ZOMERALSEMPOEDER


  images vergroot afbeeldingen
 
Van deze Alsem trek je een heilzame thee, die lekker kruidig en iets zoet smaakt. 1 eetlepel kruid in een theezeef in net gekookt water laten trekken. Wij kochten het fijngemalen blad van een biologische boer in Afrika.
Kruidhof.nl schrijft op de website:
“Artemisia Annua, of zoete alsem, is een van oorsprong Chinese plant. Het bevat de bloedzuiverende stof artemisinine. Die stof blijkt heel goed te werken tegen malaria, de meest voorkomende en dodelijke ziekte in Afrika. Als men malaria heeft, kan men er met het drinken van zes koppen bijvoetthee per dag vanaf komen. Sneller en beter dan met de voor velen vaak onbetaalbare medicijnen! Het werkt ook preventief. Inname in combinatie met grapefruitsap versterkt de werking. Een mooie bijkomstigheid is, dat Artemisia prima kan groeien in gebieden waar de malariamug actief is. Wat is er mooier dan de natuur te gebruiken om te kunnen genezen.
De Kruidhof heeft samen met de Rijksuniversiteit van Groningen eerder onderzoek gedaan naar de werking van deze plant. Alhoewel de symptomen van malaria afnemen door het drinken van de artemisia annua thee kan er een vorm van resistentie ontstaan. Daarom is verder gezocht naar een goede werking. Uit onderzoek blijkt dat door alcoholextractie de werkzame stof gemakkelijk geïsoleerd kan worden. Door deze toe te voegen aan een zuivere olie, bijvoorbeeld maisolie ontstaat er een zogenaamde Artemisia Combinatie Therapie ACT. Alle ingrediënten liggen op de plank om een mobiele productie-unit te maken die op locatie in Afrika gebruikt kan worden. Helaas zijn hiervoor nooit de benodigde financiën bij elkaar gekregen en heeft de stichting Artemisia-for-all haar werkzaamheden en idealen op een lager pitje gezet. Ondertussen worden ook goede resultaten met andere stoffen geboekt tegen de vreselijke ziekte malaria. De werkzame stof is relatief gemakkelijk te isoleren.” (www.dekruidhof.nl)

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Aanbiedingen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

880114.1  50g (puur)    4,95   
MOMENTEEL UITVERKOCHT!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.