Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

COMPOSTEERSYSTEEM
846625 HSJK270 Composter


  images vergroot afbeeldingen
 

Degelijk en opvallend handig werkend composteervat!
Door goede luchtinlaat en draaimogelijkheid komt er voldoende zuurstof bij. De verdeling in 2 compartimenten maakt constante toevoer van tuin- en keukenafval mogelijk. Keukenafval: uiteraard alleen organisch, gekookt of ongekookt, vlees en vis etc, zie de handleidingkaart. Tuinafval: omdat dit snel een groot volume inneemt, is het kleinste model niet aan te bevelen, geen takken! Verkrijgbaar in verschillende groottes, afhankelijk van de aanvoer. Door toedienen van houtkorrels wordt het vocht gereguleerd, eventueel kan compostversneller (850220) worden toegevoegd.

Het composteringsproces is in principe ongeveer 6 weken vullen en 6 weken rijpen (vandaar de 2 compartimenten anders kan de compost niet rijpen en blijft deze actief omdat er steeds nieuw aval bijkomt). Als het proces eenmaal op gang is, heeft men ongeveer iedere 6 weken een compartiment compost. Van het afval blijft zo'n 15-20% over. De compartimenten zijn uiteraard afzonderlijk van elkaar te legen en het is niet de bedoeling om het van het ene naar het andere compartiment over te scheppen.

Zon of schaduw is niet zo belangrijk, de warmte wordt van binnen uit opgebouwd. De isolatie zorgt ervoor dat de Composter zijn warmte vasthoudt, ook in de winter. Het is wel belangrijk dat er luchtstroom is, dus niet helemaal inbouwen. Lucht (zuurstof) is een essentieel onderdeel van het composteringsproces.

De Composters worden inmiddels enthousiast ontvangen door Zweedse en Engelse tuinliefhebbers, zie het volgende forum:
http://www.helpfulgardener.com/phpBB2/viewtopic.php?t=20932
http://mynewcompostingtumbler.blogspot.com/2010/10/its-here.html
http://mynewcompostingtumbler.blogspot.com/
Verder 2 filmpjes:
http://www.youtube.com/user/compostwizzard#p/a/u/2/U9NDdE0Q-D0
en 5 weken later:
http://www.youtube.com/user/compostwizzard#p/a/u/0/ucOnv0KSMkY
Uiteraard voorzien we de Composter van een goede handleiding.
DE COMPOSTER IS NIET UIT VOORRAAD LEVERBAAR, GEBRUIK DUS BIJ AFSLUITING VAN JE ORDER DE OPTIE “BEZORGEN”, ONZE IMPORTEUR VERZENDT DEZE RECHTSTREEKS NAAR JE TOE.

Deze Composter heeft een capaciteit van 25-30 liter per week. Geschikt voor o.a. huishoudens van 5 personen of meer, kleine wooneenheden of woonboerderijen, kinderboerderijen en kleine horeca. De trommel staat op een hoge standaard, waardoor het leegkiepen boven bijvoorbeeld een kruiwagen mogelijk is.
Afmetingen: 116x70x95 cm, diameter 70 cm, hoogte op standaard 131 cm. Gewicht 43 kg. (Transport naar België hoger - € 95,00 - dan binnen Nederland - € 25,00 -)

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Tuinhulpjes > Composteersystemen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Composter Handleiding

846625.1  1 stuks   695,00 
bestel