Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

WINTERHARDE BOOM

842010 ZAKDOEKJESBOOM OF VAANTJESBOOM 'Sonoma'

(Engels: Dove Tree, Handkerchief Tree)
(Davidia involucrata)

  images vergroot afbeeldingen
 
Deze variëteit ‘Sonoma’ groeit uit tot een wat kleinere boom (6-8 m) dan de oorspronkelijke soort. Vreemd genoeg zijn Vaantjesbomen nauwelijks bekend, maar als deze bloeit dan staat iedereen verbaasd ze te bewonderen... In mei bloeit de plant met grote, hangende, spierwitte schutbladeren, tot 30 cm lang: het lijkt net of iemand zijn zakdoekenverzameling erin heeft gehangen!
Omdat dit zeldzaam fraaie boompje nauwelijks aangeboden wordt vonden we dat daar verandering in moest komen...

De zakdoekjesboom geldt in de herkomstgebieden in China inmiddels als zeldzame en bedreigde soort. Klimaatverandering en verlies aan biotoop spelen daarbij een rol.
Tegelijk zijn er steeds meer wetenschappelijke publicaties, dat Davidia waardevolle stoffen bevat, die een rol kunnen spelen in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Deze Davidia-boompjes zijn vegetatief (uit stek) vermeerderd, zodat je zeker kan zijn van de zuiverheid van het ras.
Nog enkele tips en weetjes op een rijtje:
  • Niet elke grond is geschikt voor Davidia. Schrale, snel uitdrogende zandgrond is ongeschikt, evenals slecht drainerende grond. Ze houden van een goed drainerende, maar vochthoudende, voedzame grond. Een koele, beschaduwde voet wordt gewaardeerd.
  • Jonge Davidia's hebben een hekel aan langdurige zoninstraling en aanhoudende droogte, oudere bomen zijn wat toleranter.
  • Jonge Davidia's zijn de eerste winters vorstgevoelig, na enkele jaren neemt de vorsttolerantie toe.
  • Davidia kun je niet met snoeien kleiner houden. Snoei wordt slecht verdragen. Oudere bomen bezitten wel het vermogen vanuit de basis nieuwe scheuten te vormen.
  • De ‘Sonoma’ bloeit al op wat jongere leeftijd dan zijn grotere broer, na 5 jaar is er al goede kans op fraaie zakdoeken!
Wij leveren 4-5 jarige struikjes in 5 liter-potten. Voordat je ze uitplant staan de geleverde planten graag beschut, beschermd tegen matige en strenge vorst en schrale oostenwind. Planten in potten zijn gevoeliger dan planten in volle grond. Bij uitplanten de kluit proberen heel te houden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Bijzondere Planten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

842010.1  1 plant (120cm)    39,95   
MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.