Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

AARDBEIEN

830405 MIDDENTIJDSE AARDBEI 'Korona'

(Fragaria x ananassa)

  images vergroot afbeeldingen
 

Onze collectie aardbeien bestaat voor een deel uit zeldzame oude rassen, die slechts mondjesmaat leverbaar zijn. Het kan dus zijn dat de wachttijd lang is. In juli wordt jaarlijks een nieuwe teelt door onze kweker opgepot, welke in augustus-september wordt geleverd. In april-mei kunnen we een deel van dit sortiment aanvullen. Houdt u wel rekening met portokosten voor eventuele naleveringen?

MINSTENS 1X PER JAAR VOLOP BESCHIKBAAR. (1978) I.V.T. Een vrij modern ras, dat nog graag door professionele kwekers wordt gekweekt vanwege de zeer grote oogst. Dat de vruchten daarbij iets kwetsbaarder zijn neemt men voor lief en is voor een hobbyist al helemaal onbelangrijk. De vruchten zijn zeer groot, kegelvormig en opvallend donkerrood van kleur (ook inwendig). Zelfs de smaak doet geheel mee: sappig, zacht zoet en normaal aromatisch.

Teelt

Kan een aardbei naar roomboter ruiken? Boerenroomboter, verse boterbiesjes of nee, boterkoek. Banketbakkerijen bij nacht. Terwijl ik daar stond, midden in een Brabants aardbeienveld, en een Korona onder mijn neus hield - hij was nog warm van de zon - regen deze onwaarschijnlijke associaties zich aaneen als een onbreekbaar halssnoer. Hoezeer ik ook probeerde los te komen van het krankzinnige idee dat een aardbei naar boter zou kunnen ruiken - snoof ik daar niet het aroma van kokende aardbeienjam?, zo hield ik mezelf voor - het wilde niet lukken. „Ik ruik roomboter”, biechtte ik ten slotte op tegen Jan Robben, tussen wiens aardbeien ik mij bevond. Natuurlijk vond hij dat gek. Uit: NRC Weblog Koken door Janneke Vreugdenhil 31 mei 2007

Leveringsmaanden

april t/m september

Eetbare planten > Aardbeien
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

830405.1  1 plant    1,95 
bestel
830405.2  5 planten    8,50 
bestel
830405.3  10 planten    15,00 
bestel