AARDBEIEN

830235 VROEGE AARDBEI 'Darselect'

(Fragaria x ananassa)

  images vergroot afbeeldingen
 

Onze collectie aardbeien bestaat voor een deel uit zeldzame oude rassen, die slechts mondjesmaat leverbaar zijn. Het kan dus zijn dat de wachttijd lang is. In juli wordt jaarlijks een nieuwe teelt door onze kweker opgepot, welke in augustus-september wordt geleverd. In april-mei kunnen we een deel van dit sortiment aanvullen. Houdt u wel rekening met portokosten voor eventuele naleveringen?

MINSTENS 1X PER JAAR VOLOP BESCHIKBAAR. Darselect is een vrij nieuw, vroeg rijpend Frans ras, goed bestand tegen warme omstandigheden en goed forceerbaar. Dit maakt het ras ook heel geschikt voor de teelt onder tunnels en wandelkappen. Ze geven grote, goed smakende vruchten (lekker zoet), ook onder warme omstandigheden. Af en toe groeien er kolossale vruchten, zie foto! De groei van de planten is robuust, ze groeien ook goed op 'oude' percelen die al veel met aardbeien zijn beteeld.
We vonden op internet de volgende smaakvergelijkende proef: Darselect is in ieder geval beter van smaak dan Elsanta. De donkerrode vruchten zijn groter, maar kleiner in aantal. Darselect is een vroeg ras. Of Darselect kon tippen aan de smaak van Korona, bleef ook aan het eind van de avond nog een discussiepunt. Het toedienen van Vinasse als kaliumbemesting in het voorjaar zou de smaak in ieder geval heel wat verbeteren. En zeker goed rijp laten worden aan de plant. (dvv)

Leveringsmaanden

april t/m september

Eetbare planten > Aardbeien
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

830235.1  1 plant    1,95 
bestel
830235.2  5 planten    8,50 
bestel
830235.3  10 planten    15,00 
bestel