Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812155 SMAAKMAKERS, BOEREN IN DE STAD

(door Ellen en Hannie van den Berg en Lotte Clerkx)

  images vergroot afbeelding
 
Smaakmakers is een bijzonder boek over hoe de stad en haar bewoners elkaar kunnen versterken en inspireren. Centraal staan in dit boek 6 stadslandbouwers uit verschillende delen van de stad Amsterdam. Zij begeleiden moestuinprojecten, sturen ze aan en coördineren ze. Deze 6 stadslandbouwers komen uit verschillen bevolkingsgroepen qua leeftijd, achtergrond en ervaring en hebben ieder hun eigen drijfveer en aanpak. Wat ze gemeen hebben, is hun enthousiasme, hun inzet en hun creativiteit.
Een jaar lang zijn deze tuinders in het boek gevolgd. Ze maakten hun ups en downs mee, zagen wat er mis ging, wat er met de oogst gebeurde en hoe individuele vrijwilligers uitgroeiden tot gedreven en betrokken moestuinploegen.
Smaakmakers laat zien hoe de stadslandbouwers met alle uitdagingen omgaan, hoe zij tot verrassende oplossingen komen en welke successen zij boeken. Het boek brengt de dynamiek, de flexibiliteit, de diversiteit, de creativiteit en vooral de sociale cohesie van stadslandbouwers in Amsterdam in beeld. En natuurlijk biedt Smaakmakers ook de nodige ‘how to’ groene tips voor de lezer. Verspreid door het boek komen bijzondere katernen over praktische onderwerpen. Zoals: hoe gaan de stadslandbouwers om met compostafval, wat is hun favoriete gereedschap en welke diertjes zijn je beste vriend op de tuin?
Hannie van den Bergh, kunstenaar en vormgever, is de initiatiefnemer van dit project. In 2012 is zij begonnen met moestuinieren en kwam in aanraking met stadslandbouw. Ze was verbaasd om te zien hoeveel initiatieven er de grond uit schieten en met hoeveel enthousiasme hieraan gewerkt wordt. Hier wilde ze iets creatiefs mee doen...

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Boeken
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

812155.1  185 pagina's    29,95 
bestel