Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

812118 TUIN SMAKELIJK!

(Vera Greutink)

  images vergroot afbeelding
 
‘Tuin smakelijk’ bevat originele en logische tuintips, technieken, concrete voorbeelden en ervaringen. Vera Greutink laat zien hoe je makkelijk en op een natuurlijke manier allerlei eetbare planten kunt telen en toepasbaar op verschillende schalen. Of je nu een tuin in je potten kweekt, eenjarige groente teelt, of een mooie permanente bostuin aanlegt.

Het boek is opgebouwd uit drie delen:
  • Tuinieren in potten,
  • Moestuin met eenjarigen,
  • De eetbare bostuin.
In het eerste deel, Moestuinieren in potten en bakken, gaat Vera in op de basis van potgrond, hoe je je eigen beste mix maakt, hoe je je potten (groot en klein) verzorgt en ze de beste kansen geeft en wat je kunt doen met een balkon of patio op het noorden, oosten, westen of zuiden. Ze geeft concrete voorbeelden hoe je goed je eigen salades, kruiden, eetbare bloemen, en kleine polycultuur in een pot of bak kunt telen.

Het tweede deel, een permacultuur moestuin, gaat in op welbekende eenjarigen - de meest bekende en geliefde moestuingroenten. Hoe je bij de inrichting van je tuin rekening houdt met vaste gegevens (soort grond, schaduw/zon), hoe je spitten kunt vermijden, etc. Ook laat Vera zien hoe je een zo groot mogelijke opbrengst kun realiseren en hoe je door slim te werk te gaan veel werk kunt besparen en veel kunt oogsten. Ook aandacht voor wisselteelt en polycultuur en het telen van zaden. Vervolgens mooie en duidelijke voorbeelden hoe ze verschillende tuinen heeft opgezet, passend bij verschillende situaties en wensen.

Het derde deel gaat over de bostuin, in feite een tuin met veel vaste planten, die jaarlijks weer hun oogst geven. Vol enthousiasme en gedegen kennis over de verschillende soorten en lagen in je tuin, blijft de inhoud praktisch en geschikt voor een kleine tuin. Gildes, geveltuin, bessenhaag, familietuin en andere tuinen en samenstellingen komen aan bod.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Boeken
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking
Tuin Smakelijk

812118.1  240 pagina's    29,95 
bestel