Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

HOMMELPOT
808790


  images vergroot afbeeldingen
 
Hommels zijn nuttige insecten in de tuin en leveren een belangrijke bijdrage aan het biologisch tuinieren. De hommels zijn nog ijveriger dan honingbijen en verzamelen meer stuifmeel per dag dan bijen! Het wordt voor deze vreedzame insecten steeds moeilijker om een natuurlijke nestplaats te vinden. Deze hommelpot biedt hommels een ideale leef- en nestplaats bovengronds. Zo komen ze ook bij slecht weer uitvliegen om voedsel te zoeken. De verhoogde bodem zorgt ervoor dat de binnenkant droog blijft en eventueel binnengedrongen water kan er gemakkelijk uit wegstromen. De blauwe kleur rond de vliegopening is aantrekkelijk en herkenbaar voor hommels en ze komen de nestkamer binnen via het meegeleverde houten ingangsbuisje, dat zover mogelijk mag uitsteken. Zet dit buisje klem in de opening door deze eerst goed te laten volzuigen met water en eventueel van wat wikkelpapier te voorzien om passend te maken.
De plaats van het hommelhuisje moet goed gekozen worden. Zet deze dus op een weerbestendige en (alleen in de ochtend) zonnige plek die beschermd is tegen hevige regenval. Idealiter wordt de hommelpot in de ochtend door de zon verwarmd en staat deze de rest van de dag in de schaduw. De ingang van de pot moet naar het oosten gericht zijn.
Vul de binnenkant met zacht nestmateriaal zoals kapok, wol of strooisel voor kleine dieren. Grappig detail: een oud muizennest is heel geschikt als nestmateriaal, de geur van muizen heeft een bijzondere aantrekkingskracht op hommels!
Vervang het nestmateriaal jaarlijks in de winter en maak de hommelpot grondig schoon met een natuurlijk middel. Uiterlijk eind februari moet de pot weer klaar staan: de hommelkoninginnen gaan dan weer op zoek naar een geschikte nestplaats.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Natuurpotten > Dierenbeschermpotten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

808790.1  1 stuks    25,00 
bestel