Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

TEGEN INSECTEN
802605 INSECTEN-LIJMBANDEN


  images vergroot afbeelding
 
Het aanbrengen van lijmband rond de stam beschermt de boom tegen kruipende (door jou ongewenste) insecten, die langs de boom omhoog lopen. Het is een natuurlijke barrière waar ze niet overheen komen. Voor wintervlinders, mineermotten, maar ook voor mieren, die graag luizenkolonies verzorgen en in stand houden, is de lijmband een onoverkomelijk obstakel. Voor een optimaal effect bevestig je 2 banden onder elkaar.

Kleine en grote wintervlinder
De rupsen van de wintervlinder vreten aan het blad, de bloem en de vrucht. Ze verpoppen zich in de zomer. Nadat de eerste nachtvorst is ingevallen komt de wintervlinder uit de pop. Via de stam kruipt het ongevleugelde vrouwtje naar de kruin van de boom en legt daar haar eitjes.

Paardenkastanjemineermot
De larven van deze mot vreten zich een weg door het blad. Hierdoor verkleurt en verdort het blad. De mot verpopt zich, valt samen met het blad op de grond en overwintert daar. In het voorjaar komt de mot uit de pop en kruipt of vliegt met verschillenden tussenstops via de stam naar de kruin van de boom. De eitjes worden afgezet op de bovenzijde van het blad. De paardenkastanjemineermot kent meerdere generaties per jaar.

Mieren en bladluizen
Bladluizen veroorzaken groeivertraging, verdroogde en vervormde bladeren. Bladluizen scheiden bladsuikers uit die door mieren worden weggenomen en via de stam van de plant naar hun nest getransporteerd. Mieren houden bladluiskolonies in stand en beschermen ze tegen hun vijanden. Door mieren tegen te houden kunnen lieveheersbeestjes en andere nuttige insecten gemakkelijker bladluizen bestrijden.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gewasbescherming
Inloggen om als favoriet toe te voegen

MOMENTEEL (NOG) NIET LEVERBAAR!
Plaats dit artikel in je favorieten en ontvang een mail zodra het weer bestelbaar is.