Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

GRIEKSE CYCLAAM

735157 CYCLAMEN graecum


  images vergroot afbeeldingen
 

Het is niet zo’n kunst om zeldzame cyclamenknollen aan te bieden. Wel of niet uit de natuur geroofd, is er wereldwijd een levendige handel. Jammer dat maar een deel van de knollen het echt goed doen in de tuin. Wij hebben voor u de oplossing: elk soort dat we leveren wordt in Nederland in een pot gekweekt en heeft al blad (gegeven), zodat we hergroei durven garanderen! Bij het uitplanten de potgrond uit de potjes vermengen met de grond in de omgeving anders kunnen de knollen te nat blijven.

HERFSTBLOEIEND. De bloemen, die lijken op die van Cyclamen hederifolium, komen op het einde van de zomer uit, net iets voor of samen met de bladeren. Bijzonder is dat de bloemsteel zich als een kurkentrekker oprolt vanaf het midden van de steel, in tegenstelling tot de meeste andere soorten waar dat gebeurt vanaf de top van de steel. De bladeren van zijn onderling erg verschillend en vaak mooi gedecoreerd met crèmekleurige, grijze of zilverachtige vlammen en tekeningen. De combinaties zijn hier eindeloos! (tekst: Wikipedia) Geef deze cyclaam een zeer warm plekje in de zomer, eventueel in een kas, anders bloeien ze niet. Wel vochtig houden en in gedraineerde grond met wat naaldbomengrond planten. Bij strenge winters goed beschermen.

Leveringsmaanden

februari t/m mei, september t/m november

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
705800 Cyclamen graecum

Voorjaarsbloeiend > Tuincyclamen
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Grootverpakking

735157.1  1 plant    3,95 
bestel
735157.2  3 planten    9,95 
bestel