Levertijd en Voorraadbeleid

  • Onze huidige levertijd vind je rechts bovenaan op de homepage
  • Is alles op voorraad wat je bij ons kan bestellen? Uitleg hierover vind je hier

694610 RADIJSKIEM, ROZE 'Rioja Improved'

ook wel genoemd: ROZE DAIKONKERS
(Raphanus sativus)

  images vergroot afbeeldingen
 

Dit soort wordt geteeld als kiem- of spruitgroente (voor de witte kiem dus) of als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). De kiemteelt is in het donker en in de warmte, de kiemen kunnen in de koelkast een week vers blijven, mits goed uitgelekt. Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.

Snel groeiende, malse radijsblaadjes in frisse roze kleur. Het blad is zonder haartjes en heeft een prettig milde radijssmaak. Oogst ze zeer jong, jong of volgroeid: altijd lekker. De worteltjes (radijsjes) zijn klein en niet eetbaar.

Zaaimethode

Kweekmethode 1. Spoel de zaden met lauw water af, en zet ze een uurtje in de “week”. Het water afgieten, en de zaden 2x per dag even met lauw water spoelen. Kweek ze bijvoorbeeld in een glazen pot of speciaal kiemsetje. Tussen de spoelbeurten in de pot donker en warm omgekeerd wegzetten. Kweekmethode 2. Net als tuinkers, kunnen de zaden ook op een filtreerpapier of in een dun laagje grond worden gekweekt. Oogsten als het kiemblad zich geheel heeft ontwikkeld.

Leveringsmaanden

het gehele jaar

Gelijke producten

Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
228250 RADIJSSLA 'Rioja Improved'

Kiemen en Microgroenten
Inloggen om als favoriet toe te voegen
Deels in grootverpakking

694610  10 g   2,50 
bestel
694610.1  250 g    25,00 
bestel