Dit soort wordt geteeld als microgroente (voor het jonge plantje met kiemblad of eerste gewone blad). Microgroente wordt op vochthoudend materiaal gekweekt (keukenrol, watten, aarde). Voor de ontkieming donker en warm, na de ontkieming licht en koeler.
Veelzijdige en heel sierlijke cress. Het jonge, donkergroene blad heeft al de subtiele, pittige smaak, boordevol vitamine C en een beroemde eetluststimulator! Wat verder uitgegroeid wordt het blad (vooral met veel licht) donker blauwgroen van kleur, blijft smakelijk pittig en wordt al snel “versierd” met knalrode bloemen, die al net zo smakelijk zijn: zacht van textuur en prettig pittig. Het bereid de mond voor op een nieuwe lekkernij, dus ideaal als tussengerecht, maar uiteraard ook heerlijk om een salade meer “power” en kleur te geven.
Deze plant komt van oorsprong uit Peru en niet uit Indonesië zoals de Nederlandse naam “Oost-Indische Kers” suggereert.
ZaaimethodeZaaien (als microgroente): jaarrond in minstens 3 cm potgrond, 1 cm diep planten. Zaaien: Voorzaaien in potjes (liever niet verspenen) vanaf eind maart, of in de vollegrond vanaf eind april bij voldoende warmte. Zaden een nachtje voorweken. Eetbaar is het blad en de bloemen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
Gelijke producten
Dit product kent meer toepassingen en komt daarom in verschillende groepen van onze website voor. Dit product is ook te vinden als
558650 Tropaeolum nanum (Tom Thumb type) 'Empress of India'
|