|
|
Dit wilde gras komt algemeen voor in Noord-Amerika en Canada en wordt ongeveer 100-150 cm hoog. De knikkende bloeiaren zijn bijzonder sierlijk tot in de winter en de verwantschap met het graan Rogge is duidelijk te zien. In de veredeling van Rogge en Gerst wordt goed gekeken naar de genetische kracht van deze wilde vorm. Wilde Rogge wordt ook graag toegepast op gronden, die weer vruchtbaar gemaakt moeten worden, een veelzijdige pionier, die veel nuttige schimmels aantrekt.
Het zaad kan tot meel worden gemalen en gebruikt worden om brood te bakken. Het is vrij lastig in gebruik, het zaad is namelijk klein en moeilijk te scheiden. Het was een belangrijk voedingsmiddel voor de Paiute (Native Americans) in het zuidwesten van Noord-Amerika. Vee en wilde dieren eten ook graag van dit gras!
ZaaimethodeZaaien: Jaarrond, het liefst in de herfst, voor ontkieming is eerst een koudeperiode nodig. In een zaaibakje zaaien kan ook, dan het bakje eerst 2 weken op kamertemperatuur houden en vervolgens 6 weken in de koelkast. Vervolgens 4-6 weken warm, als er geen kieming volgt, dan het proces herhalen.
Leveringsmaandenhet gehele jaar
|